ESCAPELLE е подходящ за жени в различна възраст

2014-11-26 11:01:00
ESCAPELLE е подходящ за жени в различна възраст

Вероятността от забременяване е различна за различните възрастови групи жени. Например момичетата на 20-25 години, които правят секс без предпазни средства, забременяват в 60 до 80% от случаите. Този процент намалява значително при жените на възраст 30-35 г. и достига до 20-50%. При дамите над 40 г. при 100 случая на необезопасен секс се случват само 5 до 15 бременности.

 

Най-обезпокоени са лекарите от ранното полово съзряване на младежите. В повечето развити държави около 30% от момчетата и момичетата започват да водят полов живот преди да са навършили 16 години, 70% - на възраст от 16 до 19 години. При подобна висока сексуална активност е изключително важно да се познават възможносностите за предпазване от нежелана бременност, включително тези за спешна контрацепция. Но тези принципи трябва да се познават добре и от жените в зряла възраст. Може да звучи странно, но жените на възраст 35-39 години, които вече имат семейство и деца, често стигат до аборт, защото не са взели мерки навреме. Някои си мислят, че мъжете им ги пазят, други – че едва ли ще забременеят на тази възраст... Което е доста наивно и несериозно, особено при наличието на възможност за спешна контрацепция. Знаем какво причинява аборта на тялото ни, а също и на душевното ни равновесие! Две години след последната менструация жената може да забременее, предупреждават специалистите. Имайте го предвид. 50% от бременностите при жени на възраст 45-50 години завършват с аборт, което е престъпление спрямо организма и здравето като цяло.

 

Спешната контрацепция е един от най-безвредните методи за предпазване от нежелана бременност във всяка възраст. ESCAPELLE спада към 1 и 2 категория на медицинските критерии за безопасност и ефективност. В първа категория попадат препаратите, които практически нямат противопоказания, а във втора – препаратите, ползата от които значително превишава евентуалните странични ефекти. В действителност ESCAPELLE няма противопоказания и може да се ползва от всички жени в детеродна възраст.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия